صعود زمستانه به قله توچال توسط گروه کوهنوردی سبز سیمرغ جهرم+عکس
بیست و دوم بهمن ماه ، روزی خوب برای یک صعود زمستانه بهتر . در این تاریخ روزها بلندتر شده و از روشنی روز نیز می توان استفاده بهتری نمود . برف ها هم به ثبات نسبی رسیده اند و سرمای هوا هم تغییری نکرده است . اینها همه می تواند دلایلی باشد که 22 بهمن ، بهترین تاریخ برای صعود زمستانه را رقم بزند البته تعطیلی این روز هم باید به همه اینها اضافه کنیم .
به گزارش عصر جهرم به نقل از روابط عمومی گروه کوهنوردی سیمرغ، توچال قلّهای در شمال تهران و به ارتفاع تقریبی 4000 متر (3962 متر) میباشد که بخشی از دامنه رشتهکوههای البرز است. دامنهٔ جنوبی توچال مجاور با شهر تهران و قله آن مشرف به این شهر است. این قله در جنوب منطقه کوهستانی البرز مرکزی و بر روی خط الراس شرقی-غربی واقعشده است که از سمت شرق به قلههای لزون، کلکچال و دارآباد و از سمت غرب به قله شاهنشین و منطقه امامزاده داود منتهی میشود. مشهورترین و پر رفتوآمدترین پناهگاهها و جانپناههای توچال به ترتیب از شرق به غرب دارآباد، کلکچال، شروین، شیرپلا، جان پناه قله توچال، امیری، هتل اوسون، ایستگاه پنجم تله کابین، اسپیدکمر و پلنگچال هستند که همگی آنها مشرف به تهران هستند. توچال در تقسیمات کشوری جزو استان تهران و شمال شهر تهران به عنوان بلندترین ارتفاع نزدیک به تهران است .
قلّه ی توچال، به دلیل نزدیکی به تهران، همواره شمار زیادی صعودکننده دارد. صعود به توچال از مسیرهای مختلفی امکانپذیر است. مهمترین این مسیرها عبارتند از:
1 - دربند، شیرپلا، سیاهسنگ، قلّه توچال (رایجترین مسیر)
2 - بوستان جمشیدیه، پناهگاه کلکچال، دره پیازچال، قله پیازچال، قله توچال
3 - ولنجک، ایستگاه پنجم تلهکابین، ایستگاه هفتم تلهکابین، قله توچال
4 - درکه، پناهگاه پلنگچال، ایستگاه پنجم تلهکابین، ایستگاه هفتم تلهکابین، قله توچال
5 - دارآباد، قله دارآباد، قله پیازچال، قله توچال
6 - دربند، دوراهی اوسون، دره اوسون، جان پناه اسپیدکمر، ایستگاه هفتم تله کابین، قله توچال (قدیمی ترین مسیر)
همچنین از دامنه ی شمالی و از شکراب هم امکان صعود به توچال وجود دارد که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
طبق تقویم شش ماهه گروه صعود به قله توچال به سرپرستی آقای منصف در این تاریخ در برنامه ما بود . حرکت ظهر سه شنبه مورخ 20 بهمن 1394 ، به وسیله 4 دستگاه سواری خود را به ایستگاه راه آهن شیراز رسانده و سوار بر قطار شده و صبح 21 بهمن ماه در ایستگاه راه آهن تهران پیاده شدیم .
سریع خود را به پای کوه رسانده و در کنار مجسمه کوهنورد میدان دربند عکس یادگاری گرفتیم . سرمای هوا لرزه بر اندام می انداخت و همه آبهایی که کمی ساکن بودند یخ زده بود . کوله ها را کول کرده و از کوچه باغ های دربند بالا رفتیم . به خاطر برفی که روز قبل باریده بود مناظر بسیار زیبا بود . مقصد ما پناهگاه شیرپلا بود که از میدان دربند تا آنجا بین 2 تا 3 ساعت کوهپیمایی لازم بود . لذت عکاسی در آن مناظر زیبای زمستانی اجازه سریع رفتن را نمی داد نهایتا بعد از 3 ساعت کوهپیمایی به پناهگاه شیر پلا رسیدیم . با هماهنگی های سرپرست برنامه یک اتاق گرفتیم .استراحت مختصری نموده و خود را آماده برای نهار نمودیم . رستوران این پناهگاه از امکانات خوبی برخوردار است مثلا غذای آماده ، مایکروویو ، آب جوش ، پس هیچ نگرانی از این باب برای کوهنوردان نیست . ما ترجیح دادیم که از رستوران دیزی سفارش بدهیم . بعد از صرف غذا و استراحتی یک ساعته تعدادی از دوستان تصمیم گرفتیم که برای هم هوا شدن تا ارتفاع بالاتری صعود کنیم که این صعود با لذت برف بازی و ساخت آدم برفی همراه بود .
تاریکی شب جای خود را به روشنی روز می داد و منظره زیبایی از شهر بزرگ تهران را خلق می کرد . چراغ ها یکی یکی روشن می شد و بزرگی شهر از پناهگاه شیر پلا خودنمایی می کرد . چند عکس از این تصویر زیبا گرفته و خود را آماده ی خواب کردیم .
5 صبح روز 22 بهمن از خواب برخاسته کوله ها را مرتب کردیم و منتظر دو دوست تهرانی که قرار بود به ما ملحق شوند نشستیم . نهایتا حرکت خود را 7 صبح شروع کرده . خود را به روی یال منتهی به قله رساندیم بعد از کمی ارتفاع گرفتن بر سرعت باد اضافه می گردد طوری که کمی توقف لرزه بر اندام آدمی می اندازد . بعد از حدود یک و نیم ساعت به پناهگاه امیری می رسیم . استراحتی مختصر نوشیدن ، یک نوشیدنی گرم و حرکت دوباره . سرعت باد بالا است و سرمای هوا را دو چندان می کند . به آرامی به حرکت خود ادامه می دهیم و بعد از 3 ساعت کوهنوردی ساعت 11 صبح روز پنج شنبه 22 بهمن ماه 1394 همه همنوردان خود را بر روی قله توچال می بینند . زیبایی های مناظر اطراف بی بدیل است از طرفی دماوند با شکوه با قد برافراشته خود و از طرف دیگر قلل بلند و پوشیده از برف البرز مرکزی خود نمایی می کند .
چند عکس یادگاری گرفته و به دلیل سرمای هوا خود را به ایستگاه 7 تله کابین توچال می رسانیم . سوار بر تله کابین شده و به سمت بام تهران حرکت می کنیم . به دلیل اینکه حرکت قطار برای بازگشت ساعت 4 است خود را به ایستگاه راه آهن رسانده . ساعت 7 صبح روز 23 بهمن به شیراز و نهایتا به شهر جهرم باز می گردیم .
در آخر جا دارد از زحمات آقای منصف که وظیفه سرپرستی و هماهنگی برنامه را بر عهده داشتند کمال تشکر را داشته باشیم .
اعضای شرکت کننده در برنامه :
1 – کریم جابری 2 – نبی ناظری 3 – سلیمان اوسط 4 – یداله عباسی 5 – محمد عباسی 6 – امین قزلی 7 – بهمن مصلی نژاد 8 – کلوانی 9 – ابوالفضل معتمد 10 – داود مطلق 11- رضا رحمانیان 12 – مسعود موقتی 13 – داود مطلع 14 – محمد منصف (سرپرست برنامه) 15 – مهدی صحرائیان